Sigma lanserar!

Nyhet

Sigma lanserar två nya objektiv och berättar samtidigt om sin plan för 2018, en plan som vi hoppats på och har skrivit om här i Bloggen, en hel serie av objektiv som passar på Sony E-mount. Smickrande för Sony och bra för oss som använder Sony!

Det första nya objektivet man lanserar är 70mm F2,8 DG Macro i Art-serien. 1:1 avbildning, vädertätad och en autofokus som är dedikerad makro-fofografen. Kompatibel med Sigmas EM-140 DF (makro-blixt) och Sigmas telekonvertrar. Objektivet är enligt Sigma ett resultat av höga krav på optisk prestanda (skärpa och bokeh) ihop med lösningar för att manuell fokusering och den inbyggda autofokusen ska vara optimerad för den som plåtar makro. Vikt på 515 gram, 49mm filterstorlek, närgräns på 25,8cm, 9-bladig bländare och 13st glas i 10st grupper. Minsta bländare f/22. Den andra är en "bokeh-mästare", ett 105mm f/1,4 i Art-serien som ska vara otroligt bra, enligt Sigma bland det bästa som finns på marknaden. Vi kommer så klart att testa den för att se hur bra den är. Vikten på 1,6kg visar att man menar allvar!

Pris och leveransinformation kommer inom kort.

Sen vill Sigma berätta om sin satsning för 2018. Under året ska det komma nio objektiv som passar direkt till Sony E-mount och det är följande: 14mm f/1,8, 20mm f/1,4, 24mm f/1,4, 35mm f/1,4, 50mm f/1,4, 85mm f/1,4, 105mm f/1,4, 135mm f/1,8 och nya 70mm f/2,8 macro, alla i Art-serien. Datum. priser och mer information kommer under året. Det här är precis vad vi trott och hoppats på och nu hoppas vi att Tamron matchar upp så att alla Sony-användare har samma utbud att välja på som Nikon och Canon-användare, innan året är slut!