Samyang lanserar!

Nyhet

Idag lanseras ännu ett nytt objektiv från Samyang och det är ett 50mm f/1,2 till Canon-fattning. Serien XP Premium får sin tredje medlem och det är en brännvidd och en ljusstyrka som lockar många av oss. Test kommer under mars månad.

Focus Nordic, agentur för Samyang, skriver: amyang XP Premium, en serie av manuellt fokuserade objektiv i lyxklass, får sin tredje medlem – det extremt ljusstarka Samyang XP 50mm f/1.2. Liksom de tidigare syskonen i serien, XP 14mm f/2.4 och XP 85mm f/1.2, är det nya objektivet konstruerat för att teckna ut fullformat och byggt med släta kåpor i halvmatt aluminiumlegering vilket gör det både robust och elegant.

Samyang XP 50mm f/1.2 kommer med fattning för Canon EF och är försett med elektronik och kontakter för automatisk bländarstyrning samt överföring av information om brännvidd och ljusstyrka. Det gör det kompatibelt med kamerans samtliga lägen för exponeringsautomatik och ljusmätning. Objektivet stöder även fokusindikering i sökardisplayen. Den mjukgående fokusringen ger hög precision vid skärpeinställning och har en slät men greppvänlig gummiyta som harmonierar med metallkåporna och bidrar till det lyxiga intrycket.

Den optiska kvaliteten är lika påkostad som den mekaniska. På insidan av objektivet finns 11 linser som placerats i 8 grupper. För att ge maximal skärpa vid alla bländare och över hela bilden används både en asfärisk lins och en lins av HR-glas (High Refractive). Tillsammans säkerställer de att objektivet kan matcha upplösningsförmågan hos bildsensorer med 50 megapixel och videoinspelningar i 8K. Den extrema ljusstyrkan, f/1.2, samt användandet av en 9-bladig bländare ger möjlighet till att ta bilder med mycket kort skärpedjup. Tillsammans med den optiska designen innebär det att bilderna får enastående mjuk, krämig och vacker bokeh (oskärpeteckning), som lämpar sig utmärkt för porträtt. Avancerad flerlagers antireflexbehandling (UMC, Ultra Multi Coating) motverkar reflexer och slöjbildning vid motljus och ser till att bilderna alltid blir kontrastrika och får naturlig färgåtergivning.

Priset blir ca 7990kr inkl moms och leveranserna börjar i mars 2018.

· Brännvidd: 50mm
· Ljusstyrka: 1.2
· Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
· Objektivfattning: Canon EF
· Fokusering: Manuell
· Bildstabilisering: Nej
· Optisk konstruktion: 11 linser / 8 grupper
· Minsta bländare: 16
· Närgräns: 45 cm
· Maximal förstoring: 0.17x (skala 1:5.9)
· Antal bländarlameller: 9
· Filterdiameter: 86 mm
· Längd: 117 mm
· Diameter: 93 mm
· Vikt: 1200 gram
· Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock