Pentax lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Pentax K-1 II, en uppföljare till den nu 2 år gamla (unga?) K-1 som var enormt efterlängtad. Den stora skillnaden är processorkraften och att man nu når ISO 819200 med samma 36,4 mpixel-sensor.

Även en dynamisk "pixel shift"-funktion införs, alltså möjligheten att ta väldigt högupplösta bilder genom att flytta sensor, ta flera exponeringar och bygga ihop det till en enda bild med högre detaljrikedom och upplösning. Detta har krävt stativ men med den dynamiska versionen i K-1 II ska man kunna göra detta för fri hand också - det låter helt otroligt och vi kommer att testa detta så klart!

Tack vare nya algoritmer, ny processorkraft och ett par års tid att utveckla produkten ska autofokusen vara bättre än i K-1, Färghanteringen ska vara bättre, i synnerhet grönt och blått, och brushanteringen ska vara märkbart bättre, något som ska möjliggöra betydligt högre ISO-tal. Spontant känns det som att K-1 II är den K-1 man egentligen ville lansera för ett par år sen, men man hade inte hunnit nog långt. Vi ser fram emot att testa K-1 Mark II då vi tror att prisläget kommer att göra den mycket intressant. Igen.

Mer information om pris, leverans och tillgänglighet kommer inom kort.

Vill du boka redan nu? Gör det här: Pentax K-1 Mark II kamerahus