Olympus lanserar!

Nyhet

Olympus lanserar nyheter - i form av ny programvara - till OM-D E-M1 Mark II, E-M5 Mark II och Olympus Pen-F. Det är relativt stor förändringar med den nya programvaran och vi älskar när tillverkare väljer att göra en befintlig produkt bättre!

Olympus har skickat ut en pressrelease där du bör hitta all information du behöver:

Läs vårt test & se vår film: Olympus E-M1 Mark II test & video

Uppdateringsversion 2.0 för E-M1 Mark II, version 4.0 för E-M5 Mark II och version 3.0 för PEN-F är tillgängliga för nerladdning via programvaran Olympus Digital Camera Updater och ger nya funktioner och förbättrad prestanda, plus ett nytt konstfilter för alla tre modeller. Tillsammans med uppgraderingen av den fasta programvaran släpps en LUT-fil som möjliggör filmning med färggradering med E-M1 Mark II eller E-M5 Mark II i Flat-läget när programvaran Blackmagic DaVinci Resolve används.

Förbättringar i version 2.0 av den fasta programvaran för OM-D E-M1 Mark II

Olympus OM-D E-M1 Mark II har utformats för att tåla professionell användning och ger enastående bildkvalitet med fantastiskt snabb prestanda i ett kompakt och lätt, men robust, kamerahus. Förbättringarna omfattar:

Förbättrat Pro Capture-läge: Antalet förtagna bilder har ökat från 14 till 35, ny Live View-symbol som talar om när läget används, alla objektiv är nu kompatibla med läget Pro Capture H
Ny inställning för AF för små mål (S-AF och C-AF): Möjliggör större precision vid val av ett specifikt AF-mål
Nytt stöd för inbyggd fokusstackning för objektivet M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO: Inbyggd fokusstackning stöds nu av totalt åtta M.Zuiko-objektiv*
Ny inbyggd korrigering av fisheye-förvrängning (vid användning av M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO): 8mm F1.8 Fisheye PRO kan nu användas som ett vidvinkelobjektiv
utan fisheye-effekten. Korrigeringseffekten går att se på Live View-skärmen innan du tar bilden

Ny "flimmerskanningsfunktion": Indikerar hur mycket en scen flimrar på Live View-skärmen, så att du får hjälp att välja en lämplig slutarhastighet för att undvika flimmer vid fotografering med LED-ljuskällor i elektroniskt slutarläge (tyst)
Nytt konstfilter, Bleach Bypass: Detta filter återskapar bleach bypass-effekten som brukade användas för att framkalla film och ger stadsbilder en hård finish och metallytor en imponerande effekt
Ytterligare förbättringar: Ursprunglig förstoringsgrad vid bildvisning går nu att ställa in, förbättrat C-AF-resultat, förbättrat IS-resultat för filmning som möjliggör mer naturlig panorering, förbättrad respons och stabilitet vid fotografering med tethered shooting med Olympus Capture, finjusterad batterinivåindikator

Förbättringar i version 4.0 av den fasta programvaran för OM-D E-M5 Mark II

Som alla modeller i det aktade Olympus OM-D-sortimentet har OM-D E-M5 Mark II utformats för att glänsa vad gäller hastighet, precision, kreativitet och bildkvalitet. Förbättringarna i och med den nya fasta programvaran är:

Ny fokusstackningsfunktion: Tillgänglig med totalt 8 M.Zuiko-objektiv*
Nytt konstfilter, Bleach Bypass: Se detaljer ovan

Ytterligare funktioner i version 3.0 av den fasta programvaran för Olympus PEN-F

De finaste materialen och kravet på hög kvalitet i kombination med den tidlösa designen innebär en fantastisk kamera – Olympus PEN-F. Med de innovativa profilkontrollerna för monokromt och färg kan fotografer enkelt anpassa sina bilder – en funktion som har förbättrats ytterligare i och med den senaste uppdateringen.

För att fira sin mest exklusiva kameramodells tvåårsdag har Olympus inte bara lanserat en ny version av den fasta programvaran, utan även ett speciellt tillbehörsset med två väskor, ett fodral och en rem tillverkade i samarbete med de franska lädertillverkarna Bleu de Chauffe (se separat pressinformation). Detaljerna i den fasta programvaran omfattar:

Ny funktion för att föra över och spara profilinställningar för monokromt och färg för bilder tagna med en PEN-F till kameran via Olympus Digital Camera Updater (ver. 2.1)

Nya skuggeffekter i färgprofilkontroll och Colour Creator: Skuggeffekter från Monochrome Profile Creator är nu även tillgängliga i färgprofilkontroll och Colour Creator, för ett bredare urval av fotouttryck. Nytt konstfilter, Bleach Bypass: Se detaljer ovan

* M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO, ED 7-14mm F2.8 PRO, ED 12-40mm F2.8 PRO, ED 30mm F3.5 Macro, ED 60mm F2.8 Macro, ED 40-150mm F2.8 PRO, ED 12-100mm F4.0 IS PRO och ED 300mm F4.0 IS PRO

Läs vårt test & se vår film: Olympus E-M1 Mark II test & video