Fujifilm X-H1

Nyhet

Nu kommer flaggskeppet i X-serien, Fujifilm X-H1, en kamera som flyttar Fujifilms position på marknaden, men tar också Fujifilm-användaren med sig in i den spännande världen av video. Vi tycker X-H1 är en spännande kamera!

Fujifilm har en stark grund i sitt sortiment av fina objektiv och mycket potenta kameror - för en fotograf. För en X-T2-användare så kanske första intrycket inte är särskilt lockande eller spännande men när man grottar ner sig i X-H1 så förstår man vad Fujifilm vill och vad tekniken i X-H1 ger möjlighet till. Vi kommer att släppa vårt test av X-H1 inom kort (även en film på Youtube) som tar dig med på en genomgång av X-H1:an - kameran som inspirerar dig till att börja filma!

Mycket är taget från X-T2, en av de populäraste entusiast-kamerorna på marknaden de senaste åren, men det är ett helt nytt kamerahus som känns genomtänkt när det gäller ergonomi, inbyggd 5-axlig stabilisering som ger 5 stegs stabilisering på de flesta objektiv, upp till 5,5 steg på något enstaka, touch-skärm och flera avancerade videofunktioner. Displayen på toppen är lånad från GFX och sökaren påminner om den i GFX. Knapparna är väldigt distinkta, sitter med lagom avstånd från varandra och har placerats väldigt smart. Det finns en AF-ON-knapp (!) och avtryckaren har en ny konstruktion som påminner om hur många professionella systemkamera-tillverkare valt att göra - det ger en distinkt och bra känsla. Kameran kommer även som Booster Kit, ett färdigt paket för dig som vill ha maximal batteritid och prestanda i kameran - ett bra val!

DCI 4K i 24p, UHD upp till 30p, F-Log internt och ett filter, eller stil, kallad Eterna (film-simulation) efter den Eterna-film som fanns "förr i tiden". Du kan välja upp till 200 mbps och dessutom har man en hel del inställningsmöjligheter när det gäller videodelen. En konkurrent till Panasonics GH5, eller? Både ja och nej. X-H1 har fördelar tack vare utbudet av objektiv men saknar vissa element och funktioner som många yrkesfilmare behöver och vill ha. X-H1 är för oss en Hybrid (är det H:et i X-H1?) som gör att vi som idag bara fotograferar också får avancerade funktioner för att komma in i den spännande videovärlden - något som vi vill slå ett slag för. All den kunskap du som fotograf besitter kan du dra mycket nytta av när det gäller video. GH5, som man får se som en referens när man pratar spegelfritt och video, är inte längre en hybrid utan en videokamera i form av en spegelfri systemkamera medan X-H1 fyller en annan plats - en äkta hybrid, en kamera för dig som både vill fotografera och filma. X-H1 kommer att skapa nya filmare och filmer - vi tycker redan om tanken med X-H1.

Priset på X-H1 blir 18990kr inkl moms och leverans i mars.

Läs mer här: Fujifilm X-H1

Läs mer om Booster Kit: Fujifilm X-H1 Booster Kit

Det kommer mera...

För att visa att video ligger nära till hands för Fujifilm så lanserar man två nya objektiv som också ska visa vart skåpet ska stå. MKX-objektiven 18-55mm T2,9 och 50-135mm T2,9 är två Cine-objektiv konstruerade för bästa möjliga funktion vid videofilmning. De har X-fattning och gör att tillsammans med X-H1 sitter man på en fin kombination. Båda objektiven är lika långa, har väldigt snarlik yttre konstruktion och samma filterdiameter för att underlätta objektivbyte när man har grejerna monterade i en rigg eller med olika tillbehör - man slipper helt enkelt justera yttre tillbehör - smart! Till och med vikten är den samma. 18-55mm kommer att kosta 39990kr och 50-135mm 42990kr inkl moms. Finns för leverans i juni 2018. Kontakta oss för mer info kring dessa!

Läs mer om 18-55mm här: Fujinon MKX 18-55 T2,9 Fuji XF-fattning

Läs mer om 50-135mm här: Fujinon MKX 50-135 T2,9 Fuji XF-fattning