Canon lanserar!

Nyhet

Idag så fortsätter trenden med lanseringar av nya produkter och det är dags för Canon att visa ett gäng nyheter. EOS M50 är en kamera som visar att Canon kommer med vassare specifikationer - vi tror att Canon kommer att visa framfötterna from nu...

Många har saknat Canon bland de kameror som har de vassaste funktionerna och specifikationerna på marknaden och med EOS M50 kommer man med tex. 4K video, något som saknats bland konsumentprodukterna hos Canon senaste åren. Att Canon kan, det vet vi, och nu är det dags. Dual pixel AF, en otroligt välfungerande autofokus som det pratas för lite om, nya Digic 8-processorn och en inbyggd, rejäl, elektronisk sökare (2,36 mpixel) är andra fördelar med EOS M50. 10 bilder per sekund med låst fokus, 7,4 med C-AF. Vi har redan fått känna och klämma på den och känslan är i topp, bland det bästa vi känt på i den här prisklassen. Reglage, grepp och format är väldigt lockande och det kommer att vara en ny favorit i EOS M-familjen. WiFi, NFC och Bluetooth finns och det kommer en ny funktion för att automatiskt pusha in bilderna i din smartphone medan du är ute och plåtar. 1080/120p finns att välja om man behöver det och och UHD 4K i 24p.

Skärmen är vinklingsbar och även vridbar som selfie-kamera eller för gruppbilder osv. Touchskärm så klart och med en upplösning på 1,04 mpixel. Nytt är också CR3, en ny version av Canons RAW-filer som introduceras med EOS M50. Fördelen är att man får ner filstorleken i ett uppdaterat format och man kan också välja CRaw, ett format som ger fördelarna med RAW-filer men tar ner filstorleken ytterligare 30-40%. Kort sagt så märker man att EOS M50 innehåller väldigt mycket nytt och det känns också som startskottet på en ny generation, ett nytt tänk. Det välkomnar vi!

Leverans börjar i april 2018, priset för kamerahus är 5890kr och kit med 15-45mm 7290kr.

Boka ditt exemplar här: Canon EOS M50 svart hus

Ännu en nyhet som visar att Canon är kreativa och kan tillföra bra nyheter till oss som gillar att plåta är den nya blixten Canon Speedlite 470EX-AI och för dig som hänger med så är AI väldigt inne just nu, Artificiell Intelligens. Canon använder Auto Intelligent men det klingar "nutid" och man kan fråga sig vad som är automatiskt och nytt i en blixt? Att man kan vrida och vända en blixt som man vill är inget nytt men den här blixten gör det själv! Tack vare mätning till både motiv och tak samt vinkel på kameran så vrider den själv på huvudet för bästa ljussättning. Man kan också välja ett smart semi-intelligent läge där du väljer hur blixten så vara vinklad och den vänder själv för att behålla din valda vinkel hur du än använder kameran. Ledtalet är 47 och AI-funktionen fungerar endast med kamera byggda efter 2014 (exkl 2000D, 4000D, 1300D och EOS M3, M5 och M6).

Leverans börjar i maj 2018, priset är 4990kr inkl moms.

Boka ditt exemplar här: Canon Speedlite 470EX-AI

Även Canon EOS 2000D lanseras idag, en ny instegskamera med 24 mpixel bildsensor och 18-55mm med bildstabilisering och STM-fokusmotor. Inbyggd WiFi, NFC och specifikationer som dagens EOS 1300D. Priset blir ca 5890kr och börjar att levereras i april.