Test: Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH

Test

Viltrox objektiv. Helt nytt begrepp men vi har testat för att se om de har ett värde för oss fotografer och gissa vad - Viltrox levererar över förväntan. Det är ett objektiv som passar många som idag har en Sony med E-fattning och du bör läsa testet för det innehåller en hel del överraskningar. Läs vad Mats har att säga!

Mats skriver:  Ärligt talat så hade jag inte särskilt stora förhoppningar på detta objektiv, men efter att ha testat det under flera dagar så måste jag säga att för är både förvånad och väldigt imponerad över skärpan. Viltrox 20/1,8 levererar i stort sett lika bra skärpa som många andra fasta vidvinklar i betydligt högre prisklasser. Optiken är knivskarp redan på full öppning i mitten av bilden, och nedbländad runt f/5,6 ner till f/11 blir är den rejält skarp från hörn till hörn. Jag jämförde den med den tre gånger dyrare Zeiss Loxia 21/2,8 (som har blivit min ständiga följeslagare), och jag såg faktiskt inga större skillnader i skärpa på samma bländare från f/2,8 och ner till f/11.

Läs mer här:  VILTROX RBMH 20/1,8 ASPH test