Test: Nikon Z 35/1,8 S

Test

Nikon Z6 och Z7 har fått ett blandat mottagande men det säljs många och det är fortfarande svårt att sätta tänderna i en kamera direkt, de flesta får köa och vänta en stund. Vi har har testat ett av de nya objektiven till Z-serien och det är Nikons egna 35mm. Man säger att den nya konstruktionen ska ge otroligt skarpa objektiv. Har Nikon rätt?

Mats skriver så här:  Z 35/1,8 S är en mycket skarp optik, och det direkt på f/1,8. Vid nedbländning ökar som vanligt skärpan ytterligare lite till, och i centrum blir det knivskarpt redan på f/4. Som bäst hela vägen ut till kanterna blir det vid f/5,6- f/8. Distorsionen är försumbar, och detsamma gäller kromatisk aberration. Vinjetteringen ligger på en mer normal nivå och som brukligt märkbar på större bländaröppningar. Nano Crystal antireflexbehandling ska minimera reflexer och ströljusproblematik i optiken, och motljusegenskaper är bevisligen också mycket bra. Objektivets bokeh är också bara lugn och fin. Nikon Z 35/1,8 S är med andra ord ett skarpt och bra objektiv.

Läs hela testet här:  NIKON Z 35mm f/1,8 S TEST