Macromåndag: Frost-rör

Det finns helt säkert en vetenskaplig förklaring till varför frost växer som små rör på strån. Hur som helst blir det vackert.

Jag hade med mig gamla manuella objektiv för porträttfotografering denna dag. Hade ingen tanke på något annat motiv och så fick jag se så här vacker frost. Som tur var så låg Fujinon 45/2,8 kvar i ryggsäcken, ett macroobjektiv hade varit perfekt, men ibland får man ta vad man har. För en gång skull så hade jag i alla fall släpat med mig ett stativ. Det blir alltid bättre med stativ, men de är så besvärliga att släpa med sig. Jag måste bli bättre på det.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 45/2,8 R LM WR, 1,7s, f/11 och ISO 100.

Klicka här för att se större bild >>

Har du någon egen macrobild som du skulle vilja visa här i macro-måndag så skicka in den till bloggen@cyberphoto.se.

/Thomas