Fjällvärlden: nummer 3

Här i Bloggen presenteras nu vinnarna i vår tävling med temat Fjällvärlden. Tredjepris går till Petter Persson som står för bilden du ser ovan. Ett härligt ljus och en miljö vi inte riktigt kände igen tillsammans med en kort story om plats och händelse gjorde att vi gillar bilden och blev nyfikna. En valfri produkt från LEXAR är vinsten!

Petter skriver:  Jag tog denna bild i södra Chile när vi åkte båt mot en stor glaciärvägg som vi skulle fotografera. Men under färden mot glaciärväggen såg jag uppe efter bergtopparna längs sjön hur glaciären spred sig längs med bergen.  Fick känslan av att glaciären är ungefär som en sjukdom, sakta tar den över skogen och bergen. Men faktiskt så är det tvärtom. Den smälter bort och visar vad som finns under. Jag använde mig av: Nikon D750 med objektivet Sigma 70-200mm 2.8 HSM DG.  Efteråt har jag lagt på mer vinjettering, lite mer skärpa och mer färg på solen som sticker fram mellan de tunga molnen. Fun Fact: Sjön vi åkte efter heter Lago Nordenskjold efter den svenska upptäckaren Otto Nordensköld. När en ur vårat resesällskap såg kartan kunde han konstatera att han är släkt med Otto Nordensköld och prata lite om hans liv. Helt plötsligt blev vi rockstjärnor i Chile och de som jobbade på vårt vandrarhem fick hybris. Men det är en helt annan historia. 

Tack för bidraget, tack för storyn och grattis till tredjeplatsen!

Vinsten är valfri produkt från LEXAR värde upp 2500:- inkl moms.