Test: Canon RF 28-70/2,0 L USM

Test

Vi fortsätter att testa de nya objektiven till Nikon och Canon som lanserats till de spegelfria systemen. Nu är det dags att testa den ljusstarka, och tunga, normalzoomen från Canon och Mats har, som vanligt, använt den en tid för att skriva ett test för oss som är nyfikna!

Mats skriver: Detta är en mycket gedigen, men också ovanligt stor och tung normalzoom. Faktiskt jämförbar i storlek med t ex Zeiss Otus-objektiv och vissa av Sigmas större Art-varianter. Filtergängan som är 95mm, är i klass med många supertelezoomar typ 150-600mm. När jag packade upp optiken för första gången trodde jag också att den skulle kännas för stor och tung för EOS R (som i skrivande stund är den minsta fullformatskameran från Canon). Men greppet på EOS R är tillräckligt stort och greppvänligt, och med vänsterhanden placerad under optiken får man ett bra grepp om både hus och optik.

Läs mer här:  Canon RF 28-70/2,0 L USM test