Test: Fujifilm Fujinon XF 8-16/2,8 R LM WR

Test

Nu har vi testat Fujifilm XF 8-16mm och det här är ett efterlängtat objektiv för alla vidvinkel-användare! Motsvarande bildutsnitt på 12-24mm gör att den matchar i utsnitt mot Canons och Nikons bästa vidvinkelzoomar och Fujifilm har "sluppit" att anpassa detta objektiv för en fullformatssensor vilket ger enklare förutsättningar för bättre bild. Och pris.

Mats skriver: Fuji kompletterar sitt vidvidnkelsortiment för X-serien med en kraftig och ljusstark vidvinkelzoom. XF 8-16/2,8 är det objektiv i Fujis X-serien som når de kortaste brännvidderna till dags dato (några millimeter kortare än den lite enklare XF 10-24/4). Objektivet är tätat mot fukt och damm och har Nano GI-antireflexbehandling för optimal hantering av reflexer och ströljus.

Läs mer här:  FUJIFILM XF 8-16mm 2,8 R LM WR test