Test: Fujifilm XF10

Test

Superintressant kompaktkamera från Fujifilm som har X100-serien som sitt flaggskepp men nu även en betydligt mer attraktivt prissatt kompaktkamera med stor sensor och fast optik. Läckert men räcker den till? Mats har lagt vantarna på en Fujifilm XF10 och du kan redan nu läsa testet här på vår hemsida!

Mats skriver: Kvaliteten på stillbilderna däremot, upplevs som betydligt bättre än 4K-videokvaliteten. Fujifilm XF10 ger ungefär samma bildkvalitet och färgåtergivning som t ex deras systemkamera X-T100, som också är försedd med en 24 Mpixels-sensor med standard Bayerfilter (istället för Fujis X-Trans-filter som sitter i deras övriga X-T-modeller). Optiken är en fast sådan motsvarande 28mm (35mm-format) med ljusstyrka f/2,8, och med bra skärpa redan på största öppning till stor del av bilden. Bruset håller sig på förhållandevis låga nivåer även på högre ISO, precis som vi blivit vana vid med Fujis kameror.

Läs mer här:  FUJIFILM XF10 TEST