Test: Sony FE 24/1,4 GM

Test

Sonys nya 24mm f/1,4 i G Master-serien har gjort entré och som de andra i GM eller G Master-serien är det här menat att vara Sonys bästa objektiv. Objektiv är kluriga att tillverka och att utveckla då man kan prioritera så olika delar; vikt, storlek, pris och olika delar av optiska egenskaper och prestanda. Sony siktar på att vara bäst när det gäller bild!

Mats skriver:  En fast vidvinkel på  24mm är framförallt väldigt populär för landskap, men lämpar sig även bra för inomhusfotografering, astro eller andra situationer när man fotograferar vid sämre ljusförhållanden. ED glas och Sonys AR nano coating ger bästa förutsättningar för dom optiska egenskaperna, frontlinsen är behandlad med Flourine för en smutsavvisande yta. En ny DDSSM AF motor ger en snabb och tyst autofokus och lämplig för både stillbilder och film. Med en bländare med 11-lameller så lär man få en  soft och fin bokeh (bakgrundsoskärpa).  

Hur den presterar läser du i hela testet här:  Sony FE 24/1,4 GM Test