Test: Sigma 60-600/4,5-6,3 DG OS HSM Sports

Test

Sigma lanserade nyligen ett 60-600mm telezoom och det har varit mycket snack om det är möjligt att få till ett så stort omfång och ändå hålla en vettig bildkvalitet, något som ställts på sin spets i och med att vi har så högupplösta kameror i dag. Sigma sade att den kommer att vara riktigt bra och bli storebror till alla 200-500 och 150-600 som finns idag. Vi har testat.

Mats skriver i sitt test:  Sigma tänjer ytterligare lite på gränserna för hur stort zoomomfång man kan ha i en telezoom - i alla fall om man ser till zoomar som går upp till 600 mm som längsta brännvidd. Dessutom menar man att man lyckas hålla mycket god bildkvalitet från centrum till kant genom hela zoomomfånget. Snabb fokusering och effektiv bildstabilisering gör objektivet användbart i många olika sammanhang. En telezoom med detta extrema omfång är lämplig för fotografering av framförallt djur, natur och sport, men kan även användas för "närbilder" och porträtt på lite längre avstånd. Finns till Canon EF och Nikon F-fattning.

Läs mer här: Sigma 60-600/4,5-6,3 DG OS HSM Sports Test