Test: Nikon Nikkor Z 24-70/4 S

Test

Nikon Z-serie var bland det hetaste på årets Expo i Umeå och det märktes genom att det var nästintill kö att få känna och klämma på Z-kamerorna och tillbehören till dessa. Benke, Anthon och Robin på Nikon hade fullt upp i många timmar! Nu har vi testa det som får ses som "standard"-objektivet till Z6 och Z7, nämligen 24-70 i S-serien som objektiven heter.

Mats skriver:  Nikkor Z 24-70/4 S är totalt sett en mycket bra normalzoom med ovanligt få optiska brister. Skärpan är mycket redan på full öppning genom hela zoomomfånget och över stor del av bilden. Nedbländad bara ett steg ökar skärpan och som bäst resultat från kant till kant för man oftast på f/5,6-f/8 (lite beroende på brännvidd, fokusavstånd etc).  Vinjettering, distorsion och kromatisk aberration förekommer givetvis, men de håller sig på ovanligt låga nivåer och inget som jag upplever störande alls (Nikons kameror korrigerar alltid KA automatiskt, och även distorsion och vinjettering med manuell handpåläggning i kamerans meny). Bokeh och motljusegenskaperna är också föhållandevis bra för att vara en normalzoom.

Läs mer här: Nikon Nikkor Z 24-70/4 S test