Mer norrsken!

Förra stora norrskenet som var 7 oktober kom på tal och det fanns önskemål att få se det, så här kommer några bilder från det...

Jag hoppas att du sett att du numera kan se flera bilder här i bloggen. De bläddrar iofs automatiskt men du kan också själv klicka på de små prickarna du under bilden för att se nästa bild. På mobilen så "swipar" du mellan bilderna.

Här har jag använt min norrskensfavorit Nikon D850 med Sigma 14/1,8.

Jag använder oftast stativet Uniqball IQ3P 36.4 med kulled Uniqball UBH 35X-1. Stativ är mindre noga än kulled. Huvudsaken att stativet är stabilt men kulled är för mig helt avgörande att det fungerar i kyla vilket Uniqball verkligen gör. Utan tvekan bäst av alla i kyla. Jag har använt flera andra märken på kulleder och många går så trögt i kyla att man antingen vill kasta dem så långt det går, alternativt att smälta dem med en 8 megawatts pulslaser. När fröken grön till slut behagar dansa där uppe i skyn då måste allt funka. Skärpan ska vara färdigt inställd och kulleden ska gå att vrida på då norrsken kan överraska från flera håll och ibland rakt upp och då man står under en corona vilket är nog den största upplevelsen.

/Thomas