Test: Fujifilm GFX 50R

Test

Fullformat är den stora grejen just nu på marknaden men det bryr sig Fujifilm föga om och fokuserar istället på mellanformat och sitt ypperliga X-Trans-CMOS-system. Vi har testat nya GFX 50R för att jämföra den mot de andra kamerorna på marknaden som den konkurrerar och inte konkurrerar emot. Oavsett vad, GFX-kamerorna ger otrolig bildkvalitet!

Mats skriver: Fujifilm GFX 50R är precis som storebror 50S, försedd med både mekanisk och elektronisk slutare som klarar slutartider ner till 1/16000 sekund, vilket är suveränt om man t ex plåtar på full öppning med ljusstark optik i fullt dagsljus. Med den mekaniska slutaren är det istället 1/4000s som gäller för kortast möjliga slutartid. En mellanformatskamera som GFX 50R (och 50S) är inget bra val för dig som vill kunna bränna av massor av bilder på kort tid, den passar betydligt bättre för oss fotografer som fotograferar exempelvis landskap, natur och studioplåtning, där bildkvaliteten har en högre prioritet. 

Läs hela testet här:  FUJIFILM GFX 50R TEST