Captain's Log

Just nu så testar jag massor av gammalt glas.

I helgen så hade jag två ryggsäckar fulla med objektiv samt en koffert med en Pentax 645 600mm. När jag var tillbaka så packade jag upp allt och såg att det blev ju ett gäng objektiv faktiskt, så jag tog en bild. Vill du se bilden i full upplösning så klicka här >>

I Captain's log så har jag testat en hel del gamla objektiv och många fler är på gång. Klicka här för att komma dit >>

Gamla objektiv kan man dela in i tre kategorier:
1. Riktigt bra objektiv, t ex Nikon Series E 100/2,8,
2. Spännande eller charmig återgivning, t ex Fujinon 55/2,2
3. Dåliga objektiv, t ex AF Nikkor 35-70/3,3-4,5

Det som förvånat mig är hur många gamla småbildsobjektiv som verkligen är bra och som dessutom tecknar ut mellanformat, inte för att de förväntas att göra det men det är ändå överraskande hur många som gör det.

/Thomas