Test: Canon RF 50/1,2 L USM

Test

Canon EOS R har slagit ner som en bomb som man visste skulle komma. Ryktena har föregått kameran under lång tid men objektivet som vi nu testat var inte lika "välkänt" innan lanseringen. 50mm f/1,2 för en fullformatskamera gör att man inser att vikten och formatet inte blir kompakt. Men det var inte heller meningen.

Mats har testat den här pjäsen och skriver: RF 50/1,2 är en mycket gedigen och ovanligt stor normaloptik, nästan dubbelt så stort och tungt objektiv som den redan tunga EF 50/1,2, och RF 50 känns mer jämförbar med Zeiss Otus-gluggar och några Sigma Art-varianter. Känslan i fokus- och kontrollring är förstås utmärkt och  objektivet är självklart vädertätat för professionell användning (dock inte vattentätt).  Fokusringen är elektroniskt driven även vid manuell fokusering.

Läs hela testet här:  CANON RF 50/1,2 L USM TEST

Se mer om EOS R från CyberPhoto Expo:  YOUTUBE CYBERPHOTO EXPO    (vid ca 59 min 50 sek)