Test: Zeiss Batis 40/2,0

Test

Batis 40mm till Sony E-fattning är ett objektiv som vi tycker är spännande då Batis-serien innehåller riktigt fina gluggar med autofokus och OLED-display. Vi tog med denna glugg till Rom, Italien för att se hur den presterar i "verkligheten" och det går inte att klaga på den. Ingen vi förväntade oss att behöva göra heller...

Mats skriver så här:  Förutom en rejäl konstruktion mestadels i metall är objektivet tätat mot damm, fukt och stänk. En gummipackning runt kamerafattningen förhindrar att fukt och damm tränger in mellan kamera och objektiv. Detta gör det möjligt att använda det även när förhållandena inte är de bästa - och då framförallt tillsammans med något av Sonys vädertätade kamerahus. Elektronisk display på objektiv är nytt och kanske trevligt för vissa användare, personligen hade jag dock föredragit gammal hederlig bländare- och avstånds-skala. Den tar först och främst ingen ström, och ger även för mig en mer hemtam och tydligare indikering vid de tillfällen jag är ute efter att hyperfokusera.

Läs hela testet här:  Zeiss Batis 40/2,0 test