Test: Viltrox VC-80 slider

Test

Mats har testat en slider i kolfiber för att se hur den är att arbeta med IRL och du kan läsa testet hos oss redan nu. Mer tester kommer de kommande veckorna då det är mycket nytt som lanserats - spännande!

När jag bar omkring på Viltrox VC-80 med kameran monterad så började jag fundera på om den kanske skulle kunna fungera som videostabilisering också, så det var bara att prova. Genom att bara hålla glidskenan i ena handen och låta den hänga i vertikalt läge och med kameran placerad längst ner riktad framåt, vilket gav en känsla av "hundperspektiv", och ett klart bättre stabiliseringsresultat än förväntat. Jag hade även med mig ett macroobjektiv för att ta extrema närbilder i skala 2,5:1-5:1, och kom på att jag även kunde använda slidern som macrosläde, eftersom handhållen fotografering med ett sådant macroobjektiv ger väldigt stor risk för skakningsoskärpa och felfokusering. Finns säkert fler användningsområden och bara ens egna fantasi som sätter gränserna. 

Läs mer här: Viltrox VC-80 Kolfiber slider 80cm