Test: Fringer EF-FX PRO adapter

Test

Idag släpper vi testet på Fringers adapter för dig som vill använda Canon EF-objektiv på ett Fujifilm X-kamerahus. Om du sitter på ett sånt kamerahus och är sugen på att använda Canon-gluggar - läs testet och lägg en order!

För dig som läser detta så kan du få 20% rabatt tom den 31 oktober på en adapter med rabattkoden FRINGER20 (används i kundvagnen). Så här skriver Mats om den: Adaptern fungerar enligt tillverkarens uppgifter, med de flesta objektiv med Canonfattning. Men undantag förekommer garanterat precis som med alla övriga liknande adaptrar, och uppdatering av senaste firmware i adaptern kan i vissa fall vara nödvändigt. Bäst brukar det fungera enligt vår erfarenhet av dessa adaptrar med Canons objektiv, och flest problem brukar uppstå med Tamrons. Vi har dock endast testat just denna adapter med Canon EF 16-35/4 L IS USM och Canon EF 70-200/2,8L IS III USM på X-T3 och X-H1. Med båda kamerorna fokuserade dessa två Canonobjektiv faktiskt lite snabbare än Fujis egna objektiv av snabbaste sort, och gav heller inga nämnvärda begränsningar av kamerans och objektivets autofokusfunktioner, vilket jag absolut inte hade förväntat mig. 

Läs mer här: Fringer EF-FX PRO adapter test