Test: Canon RF 24-105/4 L IS USM

Test

Canon lanserar sitt nya spegelfria system och med det ett nytt "standardzoom-objektiv" som är på 24-105mm med fast bländare på f/4. Vi har testat den redan nu för att se hur den presterar och du kan läsa testet hos oss!

Canon RF 24-105/4L IS USM känns lika välbygg som Canons L-optik brukar göra, och den är också gjord för yrkesbruk med väderskyddad konstruktion. Men den är givetvis inte vattentät och att sänka ner den under vatten eller spola av den är inte att rekommendera, och täcks heller inte av någon garanti! Vid zoomning växer den några centimeter på längden, precis som de flesta liknande zoomar. Men frontlinsen roterar varken vid zoomning eller fokusering - en fördel vid användning av polariserings- och avtonade filter. Låsknapp för att zoomen inte ska glida ut vid transport finns i 24mm-läget. 

Läs mer här: Canon RF 24-105/4 L IS USM test 

Vill du se mer av Canon EOS R? Besök EXPO på lördag 27 oktober eller se vår Live-sändning på Facebook eller Youtube!