Samyang deal!

Du som följer oss på Instagram på @cyberphoto_se har sett att du kan göra en riktigt bra deal på några olika Samyang-objektiv just nu och du hittar de via länkarna nedan, gäller så långt lagret räcker så se till att lägga din order asap!

Vi har en video där vi också berättar vad som skiljer f/ och t/ när det gäller ljusinsläpp. Det förstnämnda är ett teoretiskt värde baserat på bländarens relativa storlek och ljusinsläpp medan t/ ger det korrekta, uppmätta transmissionsvärdet vilket i regel är något högre. Ett objektiv på 24mm f/1,4 kan ha t/1,5 medan ett annat på 85mm f/1,4 kan ha t/1,7. Varför är det viktigt att veta det exakta värdet? Om man som videofilmare vill ha exakt samma förutsättningar när man filmar så kan man se till att ha samma t-värde och därigenom ha samma inställningar på sin kamera. För oss fotografer är det enkelt att i efterhand kompensera eller ändra medan en filmare får mycket mer efterarbete om man blandar material med olika t-värde men för övrigt samma inställningar för att få en homogen look på filmen. Men ett objektiv med t-värde utskrivet fungerar så klart lika bra för fotografering som ett med f-värde utskrivet. 

Här kommer några galet bra bud - först till kvarn gäller! 

Till Canon EOS: Samyang 10/3,1 VDSLR ED AS NCS CS II till Canon EOS 

Till Nikon: Samyang MF 135/2,2 ED VDSLR för Nikon F (AE) 

Till Canon EOS: Samyang 12mm T3,1 ED AS NCS Fisheye fullformat VDSLR för Canon EOS