Samyang lanserar!

Nyhet

Nu kommer en ny serie objektiv från Samyang, kallat EF vilket påminner väldigt mycket, eller helt, om Canons objektivfamilj. Det är ett ultravidvinkel till just Canon med 14mm brännvidd, ljusstyrka f/2,8...och autofokus!

Så här skriver Focus Nordic om det nya objektivet: Samyang AF 14mm f/2.8 EF är designat för att teckna ut fullformat och ger en bildvinkel på hela 116.6 grader diagonalt. Men det går även att använda på en Canon DSLR-kamera med APS-C-sensor, vilket ger en bildvinkel på 92.8 grader, motsvarande ett objektiv med 22.4mm brännvidd. Den inbyggda fokusmotorn ger snabb, tyst och precis skärpeinställning samtidigt som en elektroniskt styrd bländare gör det möjligt att använda alla exponerings- och ljusmätningsmetoder kameran kan erbjuda. Vill man hellre fokusera manuellt har objektivet en lättåtkomlig AF/MF-omkopplare och en bred, greppvänlig fokusring. Den korta närgränsen, endast 20 cm, gör det möjligt att ta detaljbilder och ändå få med mycket av miljön runtomkring.

Samyangs manuellt fokuserade 14mm är uppskattat för sin höga skärpa och låga kromatiska aberration men nya Samyang AF 14mm f/2.8 EF bättrar på den optiska kvaliteten ytterligare. Konstruktionen består av 15 linselement arrangerade i 10 grupper. Bland dessa finns 2 asfäriska linser som ska säkerställa låg distorsion samt maximal kontrast och skärpa över hela bildplanet även vid stora bländaröppningar, 4 linser av HR glas (High Refractive) och 1 lins av ED glas (Extra low Dispersion) som motverkar koma och färgblödningar. Vidare används Samyangs avancerade multilagers antireflexbehandling UMC (Ultra Multi Coating) för att förhindra uppkomsten av slöjor och reflexer, något som är särskilt viktigt på ett objektiv med så stor bildvinkel som detta. Punktformade ljuskällor avbildas med snygg stjärnform tack vare objektivets sjubladiga bländare. Den känsliga insidan skyddas dessutom från fukt och damm med hjälp av gummipackningar.

Du kan beställ ditt exemplar inom kort hos oss - pris ca 7290kr inkl moms, leverans februari 2018.