Canon TS-E 135/4L Macro

Test

Mats har testat Canons nya Tilt/Shift 135mm och det är ett kreativt, roligt och spännande objektiv. Många kronor behövs för att köpa det men det kan vara precis det man behöver och då är det inte fasligt dyrt i vilket fall...

Mats skriver: Dessa går även att tilta och shifta i samma led och oberoende av varann ungefär som med en storformatskamera, vilket inte var möjligt med första generationens TS-E-objektiv. Tilt/shift-funktionerna är också uppdaterade med större möjligheter och bättre precision än tidigare. Canon lovade också vid lanseringen förbättrad optisk prestanda med bland annat skarpare linser, vilket vi nu kan intyga att det stämmer helt och hållet. Även kromatisk aberration är märkbart lägre än hos tidigare varianter.

Läs mer här: Canon TS-E 135/4L Macro test