X-files: Streetphotography

Vid gatufotografering så vill man ha en en liten, snabb och diskret kamera. Inte en GFX, men när man då kommer hem och ser bildresultaten så blir GFX så rätt ändå. Den är inte liten, ja, kanske liten för en mellanformatare, den är okej i snabbhet och den är inte diskret. Men bilderna blir alltid så galet bra!

Den här bilden är tagen i Tokyo strax efter solnedgången och bilden är något beskuren. Det finns så många mysiga och smala gator, och jag ångrar att jag inte tog fler sådana här bilder. Trots att bilden är tagen med en zoom så ger bilden mig personligen känslan av att vara tagen med en Leica M4 med Summicron 35/2 och Tri-X film. En känsla jag gillar. Överhuvudtaget så ger GFX en lite analog känsla i bilderna och då med det positiva med analogt. Idag så är så många kameror uppskruvade till max att bilderna ser verkligen "digitala" ut. Självklart kan man via RAW trixa rätt mycket.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 32mm, 1/60s, f/4 och ISO 2500.

Klicka här för att se större bild >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas