X-files: Kea'au

Visst vill man dit?

Man får ta vackra bilder också. Det är inte alltid lika lätt som man tror och ibland kräver det lite ansträngning, och ibland ramlar man över vackra motiv. Jag glömmer aldrig en fototävling jag besökte, jag deltog inte själv, där det fanns några helt magiska bilder tagna över en norsk fjord. Galet snygga bilder men juryn sa att de stryker vi för de är för vackra. Den bild som vann tävlingen var en suddig taklampa som hängde i ett tak. Jag kan se konstnärlighet i udda och "konstiga" bilder men den gången kändes det som att juryn trodde att de var konstnärliga, jag kände mer som att de var svårt synskadade. Så olika kan man se på bilder. Det är verkligen olika smak och så måste det få vara, vi lever ju i ett fritt land.

Denna bild som jag själv gillar trots sin banala lättflörtighet. Det blev nog ett nytt ord. Jag använde appen TPE för att se exakt när och var solnedgången skulle vara som bäst, sedan fick vi leta reda på palmer vid stranden. Faktiskt inte så lätt som man skulle tro, men denna palm var fin och låg lämpligt nära stranden, sedan var det bara att invänta. Jag gjorde mitt jobb och GFX gjorde sitt och så här blev det.

Om jag inte minns fel så hette området Kea'au och ligger på Oahu, Hawaii.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 56mm, 1/60s, f/16 och ISO 100.

Klicka här för större bild >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas