Nikon AF-S 28/1,4 E ED

Test

Nu har vi testat nya 28:an från Nikon och man märker direkt - Nikon kan det här med optik. Det här är det sjätte bidraget i serien med ljusstarka fasta objektiv i en ny generation och de tidigare fem har presterar väldigt bra. 28:an är inget undantag.

Mats skriver: Mekaniskt är AF-S 28/1,4E ED konstruerad i magnesiumlegering och försedd med tätningar mot fukt och damm, på strategiska ställen. Frontlinsen är fluorbehandlad för att verka avstötande på fukt och smuts. Detta är en hållbar och tålig konstruktion som klarar även lite sämre förhållanden. Något Nikon redan implementerat i en del av sina nyare objektiv finns nu också i denna optik. Det handlar om den elektromekaniska bländarkonstruktionen. Vinsten med denna, jämfört med den helmekaniska lösning Nikon använt i sina objektiv sedan urminnes tider, är att man kan uppnå högre precision och mer konsekvent exponering från bild till bild. Detta är något som märks tydligt till exempel vid seriebildtagningar i hög hastighet.

Hela testet hittar du här: Nikon AF-S 28/1,4 E ED test