Nikon AF-P 70-300/4,5-5,6E ED VR

Test

Nikon är i allas fokus just nu med lanseringen av tuffa D850 och vi har i periferin testat nyaste 70-300mm från Nikon och Mats har släppt testet på vår hemsida idag, öppen för att läsas redan nu. Vi önskar trevlig helg!

Mats skriver: Förutom att autofokusmotorn nu även i detta fall är av stegmotortyp ("pulse motor") så är optiken försedd med elektronisk bländarstyrning. Tillsammans ger dessa uppgraderingar ett mjukare och mer följsamt system när det gäller både fokusering och exponering, som både ger bättre resultat vid filmning och jämnare exponering från bild till bild vid stillbildsserier. En 70-300-optik är en allround telezoom för t ex porträtt, sport och djur och natur. Bildstabiliseringen gör det enklare att fotografera handhållet utan att få skakningsoskärpa - även i lite sämre ljusförhållanden eller om du är lite ostadig på handen.

Resten läser du här: Nikon AF-P 70-300/4,5-5,6E ED VR test