Mantona gimbal

Test

Vi har testat en populär produkt, Mantonas gimbals, som många av er redan köpt. Mats har använt dessa ett tag och är imponerad över kvaliteten och funktionen i dessa prisvärda tillbehör. Läs testet kostnadsfritt nu!

Mats skriver: Det finns två modeller. Det som skiljer TK-I från TK-II är att 1:an klarar kamera och objektiv upp till 10 kg, och tvåan klarar upp till max 8 kg. TK-I är alltså större och kraftigare byggd, vilket märks när man jämför dem bredvid varann. Motståndet i TK-I är också i större grad justerbart än i TK-II, det är alltså möjligt att välja om det ska gå lätt och snabbt eller trögare att panorera/tilta, medan motståndet i den billigare TK-II är mer begränsat till ett och samma. Med TK-II går det alltså inte att ställa in ett mycket svagt motstånd då det i stort sett bara finns två lägen, låst eller icke låst. Men känslan är överlag mycket fin i båda modellerna.

Läs testet här: Mantona TK-II, gimbal test

Tidigare text om Mantona: Mer om funktioner och kvalitet kommer inom kort i testet som sagt men vi kan redan nu säga att de är riktigt bra, överraskande bra. När Mats filmade härom dagen så testade han att använda dessa gimbals för att få en mjuk panorering och det blev väldigt bra resultat i både sid- och höjdled. Så efter mer testande så insåg vi att det här är riktigt bra lösning för ett bredare bruk än bara fotografering. För dig som gärna vill komplettera med filmsnuttar vid tex. fågelfotografering eller annan fotografering som kräver långa brännvidder och tunga objektiv - köp en gimbal från Mantona så får du betydligt mjukare och snyggare resultat än med många andra tillbehör. Dessutom kan du enkelt ställa in motstånd och höjdmontering på gimbalen för att få bra balans och mjuk startrörelse. Supersmart!