Fujifilm lanserar - del 2

Nyhet

Utöver X-E3 så kommer fem nya objektiv som har officiell lansering idag. Flera av dessa är mycket efterlängtade och några var redan presenterade tidigare. Fujifilm har nu ett av de starkaste systemen när det kommer till moderna objektiv, starkt jobbat!

GF 45mm f/2,8 R WR visste vi alla om sen tidigare och det är ett objektiv till GF-serien som vidvinkel i ett kompakt format. Motsvarar ca 36mm på fullformat i bildvinkel. Vädertätad och med två ED-glas varav ett är asfäriskt. 17990kr och kommer i november. Blir troligen populär bland alla GFX-fotografer!

Läs mer: Fujifilm GF 45/2,8 R WR

Man skvallrar idag om GF 250mm f/4 R LM OIS WR som är ett fast tele som motsvarar ca 198mm bildvinkel på fullformat och det kommer att kompletteras med en konverter (x1,4). Pris och leverans vet vi inte i dagsläget men spännande när man satsar så hårt på GF och GFX...det bådar gott för ett starkt system på lång sikt.

Skvallret om nya objektiv fortsätter med två nya objektiv till XF-serien som kommer under 2018 och det är ett 8-16mm vidvinkelzoom med bländare f/2,8 och ett fast XF 200mm bländare f/2 och med stabilisering så klart. Denna kommer naturligtvis fungera med befintliga konvertrar. Kort sagt är Fujifilm på gång med mycket nytt och man visar hur starka man är på optik, det uppskattar vi!

Har vi glömt nåt? Ja, idag är det officiell lansering även för XF 80mm f/2,8 LM OIS WR MACRO, ett 750 gram tungt och troligen superskarpt makro-objektiv för 12990kr som kommer i november. Ett Super ED-glas, tre ED-glas och ett asfäriskt av de totalt 16 glasen. 9-bladig bländare och vädertätad samt med inbyggd bildstabilisering (upp till 5 steg effekt). Även här kan man använda telekonverter.

Läs mer: Fujifilm XF 80/2,8 Macro