D850 under lupp...

Vi har D850 under lupp och du kommer att kunna läsa ett grundligt test på vår hemsida redan denna vecka. Här ser du en av premiärbilderna från Nikon D850 och det är svårt att säga varken bu eller bä från en 800x500 pixel .png-bild men...

...vi kan redan berätta några detaljer om D850 jämfört med föregångaren och konkurrenterna. När kamerorna blir lättare, mindre och snabbare så blir D850 lite tyngre, inte särskilt mycket mindre men snabbare och frågan är om storleken spelar roll? Självklart gör den det. Många har valt att byta till en mindre kamera av praktiska skäl men glöm inte bort att det, som tumregel, är storleken på sensorn som avgör hur stora och tunga objektiven och därigenom hela systemet blir till sist. Tar man totalvikten på kamera och objektiv så skiljer inte så mycket på totalpaketet oavsett märke så länge sensorn är i samma storlek. Det kan däremot finnas skillnad på batteritid, ergonomi m.m. som är viktigt när man väl är ute och plåtar.

Tillbaka till D850. Bruset på höga ISO verkar vara märkbart lägre än på D810 (vi har bara tillgång till JPG än så länge) och även bruset som uppkommer på längre slutartider ser ut att vara på en lägre nivå. Detaljrikedom återkommer vi till i testet och samma sak med dynamiskt omfång. Ergonomin är förbättrad vilket märks tydligt om du har en D810 att tillgå samtidigt. Passar fler händer skulle vi påstå. Sökarbilden är stor och upplevs väldigt skarp, det gör att första intrycket blir väldigt positivt. Håll koll i Bloggen och på hemsidan under veckan så kommer testet...

Läs mer och boka här: Nikon D850 kamerahus

PS. Norrskenssäsongen är igång!