Sony lanserar RX0

Nyhet

Idag lanserar Sony en hel del nyheter i sitt sortiment och RX0 är en av dessa. Lite lustigt namn men RX känner vi igen redan så frågan är vart denna modell placerar sig? Vem siktar man in sig på?

Stöttålig, vattentät (10 meter) och nästan omöjlig att ha sönder. Sensor på 1" (tum) på 15,2 mpixel i RS CMOS-serien, alltså en modern "stacked" bildsensor, fast brännvidd på 24mm F4 (utsnitt i motsvarande 35mm film), upp till 16 bilder per sekund, ner till 1/32000 sek slutartid och mycket avancerade filmfunktioner som S-Log2, 4K video, Slow Motion (upp till 40x) och ren HDMI Output av video. MF assist och Focus Peaking finns också. Även Time Code och User Bit finns vilket visar ambitionsnivån på video. Kontrollera RX0 med valfri mobil enhet. Vikten anges till ca 110 gram. Det kommer en så kallad "cage" som heter VCT-CGR1 och ett undervattenshus som tar med kameran ner till 100 meters djup, namnet är MPK-HSR1. Fler tillbehör kommer inom kort. Pris och mer information följer.

Frågan är då - vem riktar man in sig till med denna kamera? Med tanke på format, vikt och videofunktioner är drönarfilmare en mycket tänkbar målgrupp. Även andra filmare som använder olika specialverktyg för att skapa resultat under vatten, uppe i himlen eller på andra ogästvänliga platser har troligen hittat en ny favoritprodukt...

Läs mer och boka: Sony RX0