Sony FE 12-24/4 G

Test

Sonys FE 12-24mm fyller ett tomrum i sortimentet och man har hittat prestanda som gör den till ett vasst alternativ för dig som använder Sony. Mats har använt den under en period och sammanfattat allt i dagens test.

Mats skriver: Liksom kusinerna i GM-serien är även denna G-optik skyddat mot fukt och damm, tack vare tätningar på strategiska positioner runtom optiken. Detta gör den tålig även för användning utomhus i lite sämre förhållanden.Bättre ultra-vidvinkelzoom som tecknar ut bilden på en fullformatskamera får man leta efter. Redan på full öppning är skärpan mycket bra från kant till kant, men som vanligt kan man behöva blända ner till f/11-f/16 för att uppnå maximal skärpa ända ut i hörnen beroende på brännvidd, fokusavstånd och motiv.

Resten läser du här: Sony FE 12-24/4 G för E-fattning test