Sigma 24-70/2,8 OS Art

Test

Äntligen! brukar Fylking utropa och vi får ta efter honom och utropa det som ett tecken på att ett efterlängtat objektiv har fått ett efterlängtat test hos oss - Mats har testat flera objektiv för att säkerställa att det blir rätt resultat.

Mats skriver: Objektiven i Sigmas Art-serie tillverkas för optimal bildkvalitet som allra viktigaste egenskap. Detta uppnår man här med hjälp av bland annat 4 st asfäriska linselement och 3 st element i lågspridningsglas (SLD-glas). Ett av de asfäriska linselementen har extrem skillnad i tjocklek mellan kanter och mitt och är slipat med extremt små toleransen (hundradels mikrometer). Detta bidrar till optikens mycket höga upplösning och vackra teckning av föremål utanför fokus. Tillsammans ger dessa element låg grad av sfärisk och kromatisk aberration, dvs bidrar till hög skärpa och korrekta färger ända ut i bildens kanter.

Läs allt här: Sigma 24-70/2,8 DG OS HSM Art till Canon AF