Nikon AF-P DX 10-20/4,5-5,6G VR

Test

Vidvinkelzoom till Nikons DX-kameror som D7000, D5000, D3000-serien från Nikon själva till ett bra pris, det händer inte varje dag men den finns sen ett tag tillbaka och vi har släppt vårt test utav det. Vidvinkel är klurigt att få riktigt bra...

Mats skriver: Skärpan är jämförelsevis mycket bra till stor del av bilden över hela zoomomfånget redan på full öppning, det är i stort sett bara längst ut i kanter och hörn som det blir något soft. Bländare f/8-11 ger bäst resultat från hörn till hörn för exempelvis landskapsmotiv (lite beroende på brännvidd, fokusavstånd m.m.) Vinjetterar en aning på 10mm och full öppning, med avtar som vanligt med mindre bländare, (dvs högre tal), och även i takt med längre brännvidder. En förhållandevis svag tunnformig distorsion förekommer mer eller mindre över hela zoomomfånget, och mest märkbart på 10mm. Men lär enbart märkas ifall man komponerar bilden med raka linjer alldeles längs efter kanterna.

Läs hela testet här: Nikon AF-P DX 10-20/4,5-5,6G VR test