Canon lansering!

Nyhet

Idag lanserar Canon nya prylar och det är ett par prylar som sticker, en ny 85:a är den ena! Det har redan varit en "rolig" prylsommar för oss som gillar foto och det kommer mera, håll ögonen öppna hela hösten!

85mm är en brännvidd som många uppskattar och plåtar man porträtt är det väldigt passande rent generellt. Många har också väntat på en uppföljare till Canons finfina f/1,2 version II-objektiv och nu kommer en ny 85:a, dock f/1,4 och inte f/1,2. Niobladig bländare, bildstabilisering som ger upp till fyra stegs effekt, asfäriskt glas och en vikt på ca 935 gram sammanfattar det tekniska. Vi längtar redan efter ett testexemplar för att se hur bra den verkligen är, i synnerhet på dagens mycket högupplösta kameror...vi vet att Canon kan det här med optik så förväntningarna är höga. Priset blir ca 16290kr inkl moms.

Boka här: Canon EF 85/1,4L IS USM

Man lanserar även en ny trio av Tilt-Shift-objektiv. TS-E 50mm, 90mm och 135mm, alla med efternamnet Macro. De två förstnämnda har ljusstyrka f/2,8 och den sistnämnda f/4. Nya coating, eller ytbehandlingar, och bättre glas ska ge märkbart bättre skärpa från kant till kant samt egenskaper när det gäller att hantera reflektioner och andra fenomen som kan uppstå i ett objektiv. Det är inte en uppdatering av de förra modellerna utan helt nya objektiv med ny konstruktion och bättre funktioner för att låsa objektiv och för att mer precis ställa in tilt och shift. Priset blir ca 25790kr inkl moms.

Även en ny makroblixt har lanserats idag, Canon Macro Twin-Lite MT-26EX-RT är namnet och är en ny kanonlösning för dig som pysslar med makro. Blixten är helt ny och ger bättre resultat, är bättre byggd konstruktionsmässigt och den är betydligt tystare än tidigare modeller. Priset blir ca 12590kr inkl moms.

Objektiven har säljstart i november 2017.