Canon EOS 200D

Test

Canons EOS 200D ser inte så mycket ut för världen när man ser specifikationerna men storleken, eller snarare litenheten, är en viktig del av EOS 200D:ans styrkor. Dual Pixel AF är en annan underskattad styrka hos Canon.

Mats skriver: Kameran är redo för bildtagning i stort sett direkt efter påslagning, och med en seriebildtagning på 5 bilder per sekund och Dual Pixel CMOS AF (med fas-detektering) är det en snabb kamera även när det gäller att fånga snabba rörliga motiv. Autofokussensorn har dock bara 9 AF-punkter, så 200D är givetvis inte lika träffsäker som många dyrare Canon-modeller som de flesta har betydligt fler punkter, med det räcker dock för normalt hobbybruk. Serietagningens buffert för JPEG-bilder räcker tills minneskortets utrymme tar slut, men i RAW går gränsen vid ca 6-7 bilder beroende på minneskort.

Hela testet hittar du här: Canon EOS 200D test