Närkontakt av tredje graden

Fotografen Johan Löf i Umeå har fått den här fina upplevelsen nyligen och det är ju lägligt att kameran fanns tillhands. Är det en sån här upplevelse som du också drömmer om? Det krävs tur...och att kameran ALLTID är med!

Just rävar kan bli väldigt nyfikna och vara relativt orädda i jakten på mat. Som alltid med vilda djur ska man vara försiktig både för sitt eget, och djurets, bästa. När man träffar på rävar så är vissa inte riktigt lika fina som den på bilderna här ovanför. Rävskabb är något som kan smitta människor, även om kvalstren i regel inte överlever på oss, men det kan smitta våra husdjur och det är ingen höjdare. Samtidigt kan en lite rufsig och sliten räv vara en räv som släpper vinterpälsen och är blöt och kladdig då de har en päls som lätt ser skitig ut. En röd, torr och välmående räv är ett vackert hunddjur och som du ser på bilderna, väldigt, väldigt söt!

Dagens lärdom: Ha ALLTID kameran redo!