Led för folket

Canon har ett par objektiv som sticker ut och de är något som passar bra för många av er som läser det här inlägget i Bloggen och som har en Canon-kamera. Inbyggd LED-belysning i ett smidigt macro-objektiv är melodin för sommaren 2017...

Att köpa ett macro-objektiv kan kännas begränsande men i regel kan man använda dessa objektiv till mycket annat, tex porträtt, då de i regel har rätt egenskaper för detta. Men att snöa in på makro-fotografering är väldigt givande för man kan verkligen skapa miniatyrvärldar och bara fantasin sätter gränsen! Många har byggt upp miljöer inomhus med verktyg utifrån, som kvistar, gräs, pinnar, stenar, som ett avancerat pyssel. Lägger du till lite belysning och en blå bakgrund i form av ett stort papper och plåtar med kort skärpedjup kan du skapa minimiljöer med perfekta förhållanden inomhus oavsett vad det är för väder ute. Stick ut på krypjakt ute och hitta larver, spindlar eller annat som kan vara kul att fotografera. Var försiktig och släpp ut våra små vänner när du är klar. Canons två makro-objektiv, 28mm till EOS M och 35mm till EOS, med inbyggd belysning är bra val om det här är vad du vill testa på!

Till EOS M: Canon EF-M 28/3,5 Macro IS STM (till EOS M), med inbyggd belysning

Till EOS: Canon EF-S 35/2,8 Macro IS STM