Bilar 3

Vi har visat flera bilbilder både här, på Facebook och på Instagram, tack för alla läckra bilder som ni har skickat in och fortsätt gärna maila in till blogg@cyberphoto.se om ni har bra bilder ni vill visa upp, vi premierar utvalda bilder!

Vad är dina bästa tips när det gäller att plåta bilar? Skriv gärna en kommentar så att vi lär oss av varandra. När det gäller att få en bra bild på någons pärla så är det primära att första hitta den snyggaste vinkeln då en bil kan se helt annorlunda ut om man byter vinkel. Om ägaren är på plats så fråga gärna ur vilken vinkel denne själv tycker att bilen är snyggast i, ibland har jag själva fotograferat bilar eller hojar och ägaren är inte riktigt överens om vad man fångat på bild. Lite som porträtt, samma person kan se helt annorlunda ut för bara för att man väljer en annan vinkel...inte minst när man ser bilder på sig själv kan det här fenomenet uppstå.

Bakgrund, förgrund, ljuset, inställningarna på kameran osv är det resterande som gäller men rätt vinkel är det primära, sen får man anpassa resten. Personligen brukar jag blända ner till f/5,6-8 när jag inte använder någon belysning (lampor eller blixtar) och är det dåligt med ljus ute får man använda någon typ av stabilisering för bilar ska fotograferas med låga ISO för att få fram detaljer och liv i bilderna, brus är känsligt när det kommer till en stilla bild på en bil där detaljer och lacken ska få liv. En monopod brukar räcka för mig, smidigt också när man snabbt ska byta vinklar och röra sig.

Lycka till!

Tips på bra monopod-köp!

Leofoto: Leofoto MP-284, monopod kolfiber, 4 sektioner, 166 cm
Genesis: Genesis MPC-3 enbenstativ kolfiber
Mogopod: Mogopod MK III M monopod