Bambuskog

I utkanten av Kyoto i Japan ligger Aroshiyama. Ett område som är belamrat av turister på grund av sina tempel, parker och allmänt vackra vyer. Du får se upp för Rikshas och selfiesticks var du än går. En upplevelse är det i vilket fall.

Jag valde att rikta kameran lite uppåt för att slippa få med allt folk som var överallt. I Aroshiyama så var bambuskogen det som lockade mig mest, och det jag slogs av när vi gick omkring var hur lugn jag kände mig. Detta trots allt folk som kryllade runtomkring. Det är absolut värt ett besök och jag skulle inte tveka att åka hit igen. Anledningen till att jag knäppte av kameran just här var det ensamma trädet. Det drog blicken till sig, nästan som den fula ankungen. Krokig och på halvsvaj bland den raka bambun, men ändå vacker på sitt alldeles egna vis.

Klicka här för större bild

Bilden är tagen med Pentax K-1 + 24-70/2.8 WR

/Karoline