Sony Alpha A9

Test

Nu har vi släppt förhandstestet på Sony A9 - den nya utmanaren i klassen för professionella, snabba kameror! Läs vad Mats har fått fram ur ett snabbt test på ett tidigt exemplar av kameran redan nu - helt kostnadsfritt, som vanligt!

Mats skriver: Alpha A9 har en helt ny Exmor RS-sensor på 24 Mpixel av så kallad 3-lagers "stacked"-typ, vilket innebär att man i sensorkonstruktionen lagt in minneskretsar i ett eget lager (normalt ligger minneskretsarna utanför sensorn för en CMOS-sensor). Detta gör att man kan uppnå mycket högre avläsningshastighet från sensorn än tidigare, vilket bland annan möjliggör snabbare seriebildtagning, snabb slowmotion och klart mindre problem med så kallad rolling shutter vid filmning/fotografering av rörliga motiv. Sensortekniken har funnits i mobiltelefoner och kompaktkameror, men aldrig på en sensor i denna storlek. Vi har också snabbtestat A9:ans kontinuerliga autofokus med 20 b/s serietagning, och vi är djupt imponerade.

Läs hela testet här: Sony Alpha A9 test