Profoto B1X

Nyhet

Idag lanserar Profoto B1X - en efterträdare till B1 som är en stor succé för Profoto! Man fortsätter på ett vinnande spår med en evolution snarare än någon revolution och du kan beställa den hos oss redan nu.

Att kalla den för B1X gör att man förstår att det är en uppdatering och uppfräschning snarare än en helt ny produkt. Men de flesta som använt B1 har väldigt lite att klaga på så varför laga något som inte är trasigt? B1X uppdateras på några punkter varav det första är batteriet som nu ger 325 blixtar istället för ca 220, en rejäl skillnad alltså! Man kan uppdatera sin B1 med det nya batteriet om man önskar. Modelljuset hoppar upp från 20W till 24W, inte mycket men skillnaden blir ca 2500 lumen mot den äldre varianten som gav ca 1400 lumen i ljusstyrka. Den lilla skillnaden motsvarar ett hopp från att motsvara ca 70W halogen till 130W halogen, en rejäl skillnad alltså.

I HSS-läget är kortaste tiden fortfarande 1/8000 sek men man kan nu ställa blixten i nio steg även i HSS-läget, tidigare var det i tre steg för Nikon och fyra steg för Canon-användare. En bra grej är att du som har en B1 kommer att kunna ladda ner B1X-modellens firmware och få tillgång till nio steg i HSS-läget...utan kostnad. Man har med mjukvara lyckats se till att det funkar men din "gamla" B1. tacksamt! Man lanserar även en ny OCF Zoom reflektor och en Magnum reflektor. Mer info finns på hemsidan, klicka via länken nedan.

Läs mer och beställ här: Profoto B1X