Olympus lanserar!

Nyhet

TG-modellerna har blivit referenskamerorna i segmentet av tuffare kompaktkameror och idag lanserar Olympus nya TG-5, en efterföljare till nuvarande TG-4. kommer i svart & röd, leveranserna påbörjas om ca 1 månad.

Vad sägs om 25-100mm f/2 i ett så kompakt kamerahus som är byggt för att tåla så mycket? 4K video och 120bilder per sekund i Full HD för snygg slowmotion är också vassa nyheter. Olympus är stolta över denna nyhet som tar över stafettpinnen som referenskamera och vi kommer så klart att testa hur bra den är i verkligheten. En annan detalj är att man hållit nere upplösning på 12 mpixel vilkt vi tror ger rätt balans mellan bildkvalitet och upplösning i en sån här produkt - det blir spännande att testa!

Olympus skriver: Eijo Shirota ansvarig för utvecklingen av TG-5 berättar om vad som prioriterats: ”Vi ville förbättra flera aspekter av bildkvaliteten för att göra kameran mer användbar i olika förhållanden. Den nya bildsensorn har färre pixlar men i kombination med vår senaste bildprocessor från OM-D E-M1 Mark II, får vi en högre bildkvalitet tack vare högre ljuskänslighet, dynamiskt omfång och kortare svarstid”. Fördelen är förutom en högre bildkvalitet även att videodelen har förbättrats och nu har 4K och höghastighetsvideo i Full HD med 120b/s. Som en bonus har kameran även ProCapture som hjälper dig fånga rätt ögonblick, tack vare att kameran registrerar ett antal bilder redan innan du trycker av.

För spektakulära naturbilder har TG-5 ett variabelt makrosystem med mikroskop och mikroskopkontroll, plus förlängning av skärpedjupet genom Focus Bracketing och Focus Stacking. Den senare fungerar utan programvara, vilket är unikt i kategorin. Olympus har adderat temperatursensor till GPS, manometer och kompass så att du kan registrera och dela ännu mer information med dina bilder. Inbyggt WiFi underlättar delning av bilder, data och video med din smartmobil.

TG-5 tål det mesta. Stötsäker – klarar fall på 2,1 meter, krossäker – klarar 100 kg tryck, dammsäker och vattentät ner till 15 meters djup. Vill du dyka djupare kompletterar du TG-5 med separat undervattenshus PT-058 som klarar 45 meters djup. TG-5 är även utrustad med en sex månaders förlängning av garantin när du registrerar din nya kamera på MyOlympus.

Boka ditt exemplar här: Olympus Tough TG-5 Röd