Canon lanserar C200

Nyhet

Idag lanserar Canon en ny kamera i Cinema-serien och den får namnet C200 som också antyder vart i syskonskaran den hamnar - men den är inte en helt vanlig mellanprodukt mellan dagens C100 och C300...

Så här skriver Canon själva:

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar det senaste tillskottet i den uppskattade Cinema EOS-serien – EOS C200 – en kompakt och flexibel 4k Cinemakamera som passar perfekt för många olika kreativa tillämpningar. Det här är den första Cinema EOS-kameran som stöder det nya RAW-inspelningsformatet Cinema RAW Light, och som ger samma flexibilitet i färggradering som Cinema RAW i en mindre filstorlek. Nu kan filmmakare spela in internt på ett CFast 2.0™-kort.

Canons nyutvecklade Dual DIGIC DV6-processorer möjliggör intern inspelning av 4k UHD/50P MP4, 4k DCI RAW och kontinuerlig HFR (High Frame Rate) med 120 bilder per sekund utan beskärning. Utvecklingen inom Dual Pixel CMOS AF-tekniken och den nya LCD-touchskärmen ger jämn autofokusering och effektiv spårning. EOS C200 har Canons 4k Super 35mm CMOS-sensor med ett effektivt pixelantal på 8,85 MP och den innehåller också de nyutvecklade Dual DIGIC DV6bildprocessorerna. Som ett resultat av detta kan kameran leverera Cinema RAW Light-inspelning i 4k DCI 50P internt till ett CFast 2.0™-kort. Och dessutom 4k UHD-inspelning med 150 Mbit/s samt 2k eller Full HD med 35 Mbit/s till SD-kort i MP4-format.

EOS C200 har upp till 15 stegs dynamiskt omfång med Cinema RAW Light och upp till 13 steg i MP4 (Canon Log / Log 3) – perfekt för att fånga detaljer i skarpt belysta områden och i skuggor. Kameran spelar in både i Slow och Fast motion med upp till 120 bilder per sekund utan beskärning i Full HD/MP4 – idealiskt för alla som vill göra kreativa Slow motion-inspelningar. ISO-omfånget från 100 till 102 400 garanterar utsökt prestanda, även i svåra ljusförhållanden, till exempel när man snabbt växlar mellan olika platser. Med de inbyggda optiska gråfiltren i upp till 10 steg blir inspelningar i starkt ljus både flexibla och bekväma och ger större kontroll över skärpedjupet. Avancerade funktioner och ergonomisk design EOS C200 har ett avancerat AF-system som är pålitligt och exakt vid 4k-inspelning, och på LCD-touchskärmen väljer filmmakare enkelt sina objekt. Om man på ett bekvämt sätt behöver växla mellan flera objekt under en enda tagning ger Dual Pixel CMOS AF jämn autofokusering. Och funktionen Focus Assist för manuell fokusering, ansiktsigenkänning med alternativ för Face Priority och Face-Only ger mer kreativ fokuskontroll. EOS C200 väger bara 1,4 kg och underlättar handhållen tagning vid längre filminspelningar. Den kompakta storleken gör att kameran också kan monteras på en drönare eller balansring.

Fjärrhantering och möjlighet att överföra filer via FTP sker via inbyggd Wi-Fi- och Ethernet-anslutning och kameran kan användas tillsammans med nya och spännande tillbehör, inklusive Canons elektroniska sökare EVF-V70. Cinema RAW Light för nästa generations arbetsflöden. Canon har samarbetat med flera partners för att säkerställa att Cinema RAW Light kan integreras med olika programvaror*. Redigering och gradering av Cinema RAW Light-videoformatet kommer därför att stödjas i DaVinci Resolve från Blackmagic Design. Redigering kan göras i Media Composer från Avid Technology, genom att använda Canons RAW Plugin för Avid Media Access**. Det här formatet kan också bearbetas med Canons program Cinema RAW Development***. Stöd för Cinema RAW Light planeras också för Grass Valleys redigeringsprogram EDIUS Pro under 2017. En framtida version av Final Cut Pro X från Apple Inc. kommer också att stödja Canons Cinema RAW Light, och använda Canons RAW Plugin för Final Cut Pro X****. Canons videoformat XF-AVC kommer att finnas tillgängligt via en framtida firmwareuppgradering, som är gratis och planeras komma under första halvåret 2018.

Läs mer här: Canon EOS C200 kamerahus