Zeiss lanserar!

Nyhet

Nu finns Batis 135mm att beställa - en ny kompis till din Sony med E-fattning! Hela namnet är Zeiss Batis Apo Sonnar 135 mm f/2,8 och det är ett tänkt porträttobjektiv med fokus o ofokus och skärpa. Som andra Batis har den autofokus.

Zeiss har verkligen sett till att det är ett modernt objektiv med anpassad autofokus och en liten display som visar avstånd / skärpedjup. Väderskyddad och med bildstabilisering inbyggd vilket inte tillhör det förväntade när det gäller Zeiss. Vi ser fram emot att få testa detta objektiv inom kort. Nedan information är från Focus Nordic (agentur för Zeiss).

Med det nya teleobjektivet ZEISS Batis 135mm f/2.8 får många porträtt- och bröllopsfotografer tillgång till ett nytt verktyg med ZEISS legendariska optiska kvalitet. Den långa brännvidden och stora bländaröppningen med nio rundade bländarlameller innebär att motivet kan fås att framträda mot en mjuk och snyggt oskarp bakgrund, en önskvärd egenskap vid den här typen av fotografering. Liksom de tidigare tre Batis-objektiven erbjuder nykomlingen snabb och säker autofokus samt den innovativa OLED-display som blivit seriens signum. Den kan visa inställt fokusavstånd och skärpedjup med hög precision och informationen syns tydligt även i solsken.

Objektivet är byggt med ett väderskyddat hölje av metall och bajonetten har elektriska kopplingar som överför information om brännvidd, inställd bländare och fokusrörelser. Dessutom har ZEISS Batis 135mm f/2.8 utrustats med optisk bildstabilisering som motverkar skakningsoskärpa och ger bättre möjlighet att fotografera på frihand i befintligt ljus. Den optiska konstruktionen består av 14 linser monterade i 11 grupper. ZEISS har lagt stor möda på att eliminera bildfel och bland annat använt sig av en så kallad APO-design för att hålla mängden kromatisk aberration på ett absolut minimum. Resultatet är bilder med mycket låg distorsion samt hög kontrast och upplösning över hela bildfältet, både med Sonys spegellösa fullformatskameror och med modeller som använder APS-C-formatet.

ZEISS Batis 135mm f/2,8 kommer att finnas i butik under Maj-2017 och får ett rekommenderat listpris på 20,290:- kronor inkl. moms.

Läs mer och boka ditt exemplar: Zeiss Batis 135/2,8