TIPA Awards 2017

Nyhet

Nyligen släpptes vinnarna av TIPA Awards 2017 och det är en hel del produkter så vi tänkte lyfta fram höjdpunkterna. TIPA tillsammans med EISA Awards är de högst ansedda priserna enligt många så det är viktigt, i synnerhet för tillverkarna.

Bästa actionkamera. Om du får gissa? Fel svar - det är Sony som får priset för sin FDR-X3000R och även om GoPro är en fantastisk produkt med massor av roliga, kreativa och smarta tillbehör och funktioner så ger Sony otroligt bra bildkvalitet och har också många smarta lösningar. Vi gillar Sony X3000R så det är kul att se att TIPA håller med. Eller att vi håller med dem.

Profoto vinner med sin D2 och det är också något vi håller med om. Profoto har visat de senaste åren att man är att räkna med och det märks på antalet kunder som är sugna på dessa. Är den då bäst? Svårt att säga utan att testa del för del med referensprodukter men vi ser att D2 är populär och kunder är supernöjda.

GH5:an från Panasonic vinner som bästa kombinerade video & fotokamera vilket inte är en överraskning. Egentligen utan seriös konkurrens fortfarande...när kommer konkurrenterna med en kamera i samma prisklass med allt GH5 har? Lite underligt att den får spela ensam på spelplanen. Canon XC15 vinner som bästa videokamera. Bra produkt som är underskattad.

Sony tar hem priset även för bästa "riktigt bra kompaktkamera" med RX100 V vilket den förtjänar. Också en produkt som, i alla fall just nu, spelar utan riktiga motståndare. X100F vinner också pris, för bästa "Professional"-kamera medan sony vinner för bästa "Expert"-kamera. Känns som två vinnare och så känns det i verkligheten, båda är fantastiska kameror.

Olympus får pris för sitt 12-100mm F4 PRO, Fujifilm för 23mm F2 WR, Panasonic för 12-35mm F2.8 version II, Olympus för E-M1 Mark II, Fujifilm för både X-T2 och X-T20 samt GFX 50 S och Nikon för sitt 19mm PC F4 ED. Tamron vinner för sitt 150-600mm G2 vilket är välförtjänt då man får otroligt mycket för pengarna i den gluggen. Resten av listan hittar du hos TIPA, klicka på länken nedan för att se alla vinnare.

Kolla in alla vinnare: TIPA Awards 2017 vinnare